Egy nap alatt a Balaton körül

Egy nap alatt a Balaton körül

Nyitás:2023. április 18., kedd, 10:00
Zárás:2024. április 18., csütörtök, 10:00
Haladó robogósok túrája egy napi tömény élménnyel, ezer látnivalóval
 
 
Mit kapok induláskor?
A léleknek: egy feltöltött piknik csomag (szendvics, nasi, ásványvíz), és piknik takaró a kényelmes elhelyezkedéshez.  Indulás reggel 8 órától lehetséges, visszaérkezni ugyanaznap, legkésőbb 20 óráig kell.
A testnek: bukósisak, higiénikus, eldobható sapka, láthatósági mellény, motoros kesztyű, részletes túraútvonal.
A Vespának: tele tank üzemanyag és olajtartály, műszaki ellenőrzés és lezáró, hogy nehogy elkóboroljon mással. Figyelem, a túra alatt egyszer tankolni kell a motorba!
 
Időtartam
Indulás Balatonfüredről 9 órakor. A kb. 200 kilométeres út a robogóval 5 óra alatt teljesíthető. Nem érdemes azonban sietni, annál inkább minél több helyen megállni és nézelődni, megpihenni. A látnivalók mellett a strandolást, napozást és fürdést sem érdemes kihagyni a déli part sekély vizű szabadstrandjain, erre több órát is rászánhatunk. Ha bírjuk, elég aznap 20 órára Balatonfüredre visszaérni.
Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 5.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 220 kilométer túllépése esetén kilométerenként további 69 Ft-ot számlázunk ki.
 
 
 
Fizetés
A 12 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket: bruttó 49.900 Ft/robogó. A robogó foglalásakor a teljes összeg fizetendő. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk, mely bankkártyával is fizethető.
A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kauciót kérünk motoronként, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszajár. Részletes feltételek az ÁSZF-ünkben olvashatók.
 
Bérlőink kérésére: vezetett Vespa túra! Munkatársunk az "Egy nap alatt a Balaton körül" Vespatúra teljes időtartama alatt külön motorral tart idegenvezetést . A szolgáltatás ára bruttó 58.800 Ft. Kérjük igényét megrendeléskor jelezze!
 
 
 
 
Útvonal, látnivalók
Az "Egy nap alatt a Balaton körül Vespa túra" egész napos program, kitartást kíván! Mi itt minden, áltaunk érdemesnek tartott látnivalót felsorolunk, és a résztvevőkre bízzuk mihez van kedvük, ezekből mit néznek meg. Balatonfüredről a falun keresztül a régi "Római úton" induljunk Balatonalmádi felé. Itt kénytelenek vagyunk ráhajtani a 71-es útra, de már közel van a balatonakarattyai ún. magaspart, ahonnan a Balatont tiszta időben teljes hosszában belátjuk.
Vespázzunk tovább Balatonaliga és Siófok irányába a parton, ahol több szabadstrandon is megmártózhatunk. A piknikcsomag még maradjon kibontatlan, hosszú lesz a nap! Következik Zamárdi, Szántód és a szép, platánokkal szegélyezett úton a balatonföldvári kikötő, ahol érdemes egy rövid sétát tennünk.
Induljunk tovább Balatonlelle irányába, ahol hajtsunk fel a Xantus János Gömbkilátóhoz! Ha kigyönyörködtük magunkat irány Fonyód. Itt - ha még nem volt elég -, további két kilátó vár. Számtalan szabadstrandot is találunk, ahol a fürdés mellett kényelmesen megpiknikelhetünk a kapott csomagból.
Következő úticélunk a fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont, majd motorozzunk tovább Keszthely felé ahol a Helikon Kastélymúzeumot látogathatjuk meg, de érdemes lenézni a partra is. Egykor szebb napokat látott régi szállodák sorakoznak itt a szépen rendben tartott parkban. Indulnunk kell azoban, mert vár a szigligeti vár, ahol rövid, de igen meredek mászásra kell készülnünk. A következő megálló Badacsony, de nincs már messze Balatonszepezd sem. 
Innen bő egy óra alatt kényelmesen visszaérünk Tihanyba. Ha van még kedvünk és erőnk, kerüljünk egyet a falun át, majd a parton vissza, ahol két szadadstandon is lemoshatjuk az út porát. Néznünk kell azonban az órát, mert este 8-ra Balatonfüredre kell érnünk, ahol épségben várnak vissza bennünket és kölcsönkapott Vespáinkat.
 
Elérhető jegyek
Egy nap alatt a Balaton körül
49 900 Ft