Mountaingo - Ankogel túra

Mountaingo - Ankogel túra

Nyitás:2023. október 12., csütörtök, 10:58
Zárás:2024. október 12., szombat, 10:58
Az Ankogel (3252m) túránál jobb belépőt a magashegyi túrázás világába alig-alig találunk. Az Ankogel tökéletes kezdőknek is: két nap alatt teljesíthető 3000-es, könnyedén megközelíthető, relatíve kicsi a szintkülönbség és nincsenek komoly technikai nehézségek. A hegymászásban igen fontos a fokozatosság. Ha korábban nem jártál még magashegyi környezetben és szeretnél egy igazi bemelegítőt mielőtt a nagyobb csúcsok felé is megindulsz, akkor ezt a túrát jó szívvel ajánljuk.

Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft.
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.

Részvételi díj: 99 990 Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 25.000 Ft-tól

Mire is számíthatsz a Keleti-Alpokban, két nap leforgása alatt?

A kiutazás után, felvonóval közelítjük meg a 2500 méteren fekvő alpesi menedékházat, ahonnét a Grauletienspitze-re (2891m) bemelegítő túrát teszünk. A kilását pazar, tiszta időben szépen látszik az Ankogel csúcsa is.
Másnap, a reggelihez már mindenki szorosra fűzött magashegyi bakancsában érkezik. A házat magunk mögött hagyva, panorámás túra útvonalon, mormoták társaságában kanyargunk felfelé. A könnyű, ám változatos terepen jutunk el a Klenier Ankogel gerincéhez. Pihenünk egyet, immár 3096 méteren szívhatjuk a friss alpesi levegőt és csodálhatjuk a környező hegyeket.

A rövid megálló után még kb. 30-40 perces kapaszkodás vár ránk a főcsúcsig. Átkelünk az Ankogel schartén (keskeny gerinc szakasz), innen pedig egy meredekebb ösvény vezet a csúcsig.

Itt-ott a kezünket is használnunk kell és a biztos lépéstechnika is alapfeltétele ennek a szakasznak. A csúcsra érve emlékezetes panoráma tárul elénk és a horizonton a Grossglockner 3898 méteres csúcsa is feltűnik. Nem mellesleg ha a Grossglocknerre fáj a fogad, de nincs még előzetes tapasztalatod, akkor érdemes inkább itt kezdened.

Elérhető jegyek
Ankogel túra - foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek