Mountaingo - Ararát túra

Mountaingo - Ararát túra

Nyitás:2023. október 13., péntek, 11:17
Zárás:2024. október 13., vasárnap, 11:17
Közel az iráni határhoz, Törökország keleti csücskében egy monumentális, de szelíd lankájú vulkán magasodik. Az Ararátot évezredes misztikum övezi, már a Bibliában is említik. Ezt a technikai nehézségektől mentes 5000-est fokozatos akklimatizációval, 3 nap kitartó gyaloglással érjük el.
Kelet-Kurdisztánban kicsit máshogy működik a világ, de ez csak tovább fűszerezi az expedíciós hangulatú túrát. A hegyen teljes ellátásaban részesülsz, a felszerelés nagy részét teherhordók lovak cipelik. Nem is baj, hiszen ritka itt a levegő, minden energiádra szükség lesz, hogy feljuss a csúcsra.

Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft. 
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.

Részvételi díj: 249 990 Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 335.000 Ft-tól
A kemény fizikai kihívást azonban árnyalja a csúcsról eléd táruló panoráma. Az Ararát dombocskáján állva úgy érzed, hogy a világ tetején vagy. A környéken ugyanis minden alattad terül el, a távoli 4000-es csúcsok is eltörpülnek. BBQ 3200 méteren, csillagos éjszakák, éjfélkor induló csúcstámadás mind-mind mély nyomot hagynak az emlékekben. Hegymászó tapsztalat nélkül is ajánljuk, de bírnod kell a hosszú, monoton gyaloglást, hiszen a csúcsnap akár 10-12 órás is lehet.
Elérhető jegyek
Ararát túra - foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek