Mountaingo - Grossglockner túra

Mountaingo - Grossglockner túra

Nyitás:2023. október 12., csütörtök, 11:26
Zárás:2024. október 12., szombat, 11:26
A Grossglockner (3798m) sokak bakancslitása, Ausztria és a Magas-Tauern legmagasabb csúcsa. A csúcstámadás hajnalán tekintélyt parancsoló tömbjéhez közeledve, apró porszemnek érezhetjük magunkat. A változatos terep megkívánja, hogy minden mozdulatunk átgondolt legyen. Hasadékok, sziklás gerinc, gleccser váltakozik az útvonalon. Ha egy igazi alpesi hegymászó túrát szeretnél, akkor ide érdemes benevezned. A csapatra természetesen IFMGA/UIAGM hegyivezető vigyáz, így biztonságban, nyugalomban vághatsz neki ennek az ikonikus csúcsnak. A Grossglockner túra alapfelétele, a jó fizikum és a lépésbiztonság. A csúcsrégióban éles gerincen, kötélbiztosítással halad a csapat.

Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft. 
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.
 
Részvételi díj: 189 990 Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 55 000 Ft-tól

Az első nap 700 méter szintkülönbség legyűrése vár rád a mesés alpesi környeztben épült Stüdlhüttéig (2802m). Másnap kora hajnalban, még fejlámpád fényénél vágsz neki a hegynek. A 3798 méter magas Grossglockner csúcsáig közel 1000 méter szintkülönbséget kell megtenni, mely általában kb. 5 órát vesz igénybe. Az aranyló csúcskereszt tövéből pazar panoráma tárul eléd és itt általában el is dől, hogy a hegymászás örök szerelem lesz-e számodra…

Ha nem jártál még 3000-es alpesi csúcson, gleccsertúrán, akkor a Grossvenedigert (3666m) ajánljuk.
Elérhető jegyek
Grossglockner túra - foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek