Mountaingo - Grossvenediger túra

Mountaingo - Grossvenediger túra

Nyitás:2023. október 12., csütörtök, 11:13
Zárás:2024. október 12., szombat, 11:13
A Grossvenediger (3666m) tökéletes választás mindenkinek, aki szeretne belekóstolni a gleccsertúrázásba és a hegymászásba. A csúcs Ausztriában a Keleti-Alpok Magas-Tauern hegyvonulatában található. Ez a magashegyi gleccsertúra technikai nehézségektől mentes, ami azt jelenti, hogy kizárólag kitartó gyaloglásra van szükség a csúcs eléréséhez. Ha szeretnél elindulni a hegymászás felé és a középhegységi, alacsonyabb magashegységi túráknál már többről álmodsz, akkor ez lehet a következő lépés.

Az első nap 700 méter szintkülönbség legyűrése vár rád a mesés alpesi környeztben épült Defregger Haus-ig (2962m). A terep nem nehéz, keskeny, de jól kitaposott magashegyi ösvényen haladsz felfelé. Itt figyelj, hogy ne rohanj – még akkor sem ha nagyon bírod. Az akklimatizáció miatt kényelmes, beszélgetős tempóban, több megállóval érdemes haladni. Akik túl gyorsak, azok általában aznap este vagy másnap megérzik ennek hátrányát. Este egyél rendesen, lehetőleg kerüld el az alkoholt és fogyassz sok folyadékot (leves, víz, izotóniás ital). Másnap kora hajnalban, még fejlámpád fényénél vágsz neki a Grossvenedigernek.

Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft.
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.

Részvételi díj: 139 990  Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 60 000 Ft-tól

A 3666 méter magas Venediger csúcsáig kb. 700 méter szintkülönbséget kell megtenni, mely általában 3-4 órát vesz igénybe. A gleccserhasadékokat kerülgetve csapattársaiddal egy kötélen haladsz és kipróbálod a hágóvas használatát. A csúcsról remek kilátás nyílik a környező hegyekre, tiszta időben a Marmolada (3343m), a Grossglockner (3798m) és az Ortler (3905m) is látható. A Hohe Tauern negyedik legmagasabb csúcsa, generációk óta sok hegymászó első 3000-ese,  első alpesi hegymászó túrája. Ez a hegymászó túra szép kihívást tartogat, de az élmény miatt megéri megdolgozni a combizmokat.

A túrát a törvényi szabályozásoknak megfelelően IFMGA hegyivezetőnk viszi a csúcsnapon. A csoportot a parkoló és a Defreggerhaus közötti túrán UIMLA hegyi túravezető vezeti.
Elérhető jegyek
Grossvenediger túra - foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek