Mountaingo - Kilimandzsáró túra

Mountaingo - Kilimandzsáró túra

Nyitás:2023. október 12., csütörtök, 12:54
Zárás:2024. október 12., szombat, 12:54
A Kilimandzsáró (5895m) Afrika és Tanzánia legmagasabb csúcsa. Ikonikus csúcs, nagy népszerűségnek örvend a túrázók körében, hiszen a Seven Summits sorozat (a hét földrész hét legmagasabb csúcsa) legkönnyebb állomása. Csúcsától azonban több napos kitartó gyaloglás választ el és noha bizonyos túranapok lazának tűnhetnek, a csúcsnapon akár 12-17 órás menettel kell számolni. Mindezt persze (szándékosan) csigalassú tempóban, hiszen 5000 méter felett már korántsem úgy muzsikál a szervezet, ahogy a tengerszinten megszokhattuk. A Kilimandzsáró megmászása a Marangu útvonalon nem igényel hegymászó tapasztalatot, de fontos az előzetes túrázói tapasztalat és a jó fizikum. Afrika csúcsa sokak számára bakancslistás és megfelelő felkészüléssel egy nagy eséllyel elérhető, szép célkitűzés. Amennyiben felkészítő túrát keresel, a Toubkalra (4167m) érdemes benevezned.

Mit kell még tudni a Kiliről? A világ leghíresebb rétegvulkánját három vulkánki kúp alkotja (a Kibo, a Mawenzi és a Shira). Legmagasabb pontja az Uhuru-csúcs, 5895 méter magas. Első megmászása Hans Meyer és Ludwig Purtscheller nevéhez fűződik, ők 1889. október 6-án jutottak fel. A Kilimandzsáró még Ernest Hemingwayt is megihlette, amiről A Kilimandzsáró hava című elbeszélése is tanúskodik. A Kilimandzsáró Nemzeti Park, 1987-ben került fel a világörökségek listájára.

Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft.
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.

Részvételi díj: 299 990 Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 980 000 Ft-tól


Elérhető jegyek
Kilimandzsáró túra - foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek