Mountaingo - Lobuche Peak túra

Mountaingo - Lobuche Peak túra

Nyitás:2023. október 12., csütörtök, 13:51
Zárás:2024. október 12., szombat, 13:51
Trekking túra a Gokyo völgyön át, túra a Gokyo-Ri (5357m) csúcsra és a Lobuche Peakre (6119m).
Több mint egy évszázada már, hogy Nepál és a Himalája elkezdte vonzani a nyugati világ hegymászóit. Az ámulat azóta is tart, évről-évre ezrével vágnak neki ezeknek a lenyűgöző ösvényeknek.

A Gokyo útvonal tökéletes túra azok számára, akik szeretnék elkerülni az Everest régió forgalmasabb ösvényeit és egy himalájai 6000-est is szeretnének megmászni.
A két hetes trekking serpa falvakon és a jaklegelőkön keresztül vezető ösvényein a gyönyörű tavairól híres Gokyo-völgybe jutunk. A Gokyo Ri-ről (5357m) pazar kilátás nyílik a Mt. Everest (8850m) és a Cho Oyu (8188m) csúcsaira, de a túra során látható a Lhotse (8516m) és az Ama Dablam (6812m) is. A monumentális himalájai csúcsok méretei szinte felfoghatlanok.

A túra utolsó napjait – egy hamisíthatatlan himalájai expedíciós élmény teszi emlékezetessé. A régió egyik legnépszerűbb 6000-esét a Lobuchet (6119m) kísérelheted meg, 6-8000-eseken edződött nepáli vezetőddel. A hegy igen népszerű a himalájai 8000-esekre készülők körében, gyakorta használják akklimatizációs lépésként, így ha szerencséd van, néhány híres hegymászóval is osztozhatsz a csúcscsokidon.


A kora hajnali ébresztőt követően, még fejlámpa fényénél vágsz neki. Hosszú órákon át lépdelsz felfelé, de a csúcsról a Mount Everest és a Khumbu látványa minden nehéz percért kárpótól.
(A Lobuche East peak a hivatalos álláspont szerint „trekking csúcs”, így komoly technikai nehézségekre nem kell számítanod. Ami viszont fontos az a jó fizikum, a kitartás és az előzetes magashegyi tapasztalat. Jelentkezéskor ellenőrizzük a tapsztalatot, amennyiben szükséges felkészítő és edző túrákat is javaslunk.)

Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft.
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.

Részvételi díj: 639 990  Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 1 320 000 Ft-tól


Elérhető jegyek
Lobuche Peak túra - foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek