Mountaingo - Nyári magashegyi talpaló – Säuleck

Mountaingo - Nyári magashegyi talpaló – Säuleck

Nyitás:2023. október 17., kedd, 12:12
Zárás:2024. október 17., csütörtök, 12:12
A nyári magashegyi talpalót kifejezetten kezdőknek készítettük. Az Ankogel-csoportban töltött magashegyi hétvégén elsajátíthatod a biztonságos hegymászás alapjait, magashegyi terepen, nyári körülmények között. Hegyi navigáció, túratervezés, kötél technika és sok más hasznos tudás vár rád, melyet azonnal alkalmazhatsz egy könnyű 3000-es csúcson.
 
Szóval ha jól sejtjük komolyabban érdekel a magashegyek világa, a hegymászás és a csúcsok elérése mellett motivál, hogy tanulj is? Szeretnél tisztában lenni azzal, hogy mi történik a hegyen és váratlan szituációkban mit lehet tenni? Nem baj ha kezdő vagy, itt szívesen látunk. Az is rendben van, ha már "láttál" ezt-azt, túl vagy pár önálló magashegyi túrán, de úgy érzed, hogy nincs még minden a helyén.
 
Amennyiben te is kilépnél a középhegységek megszokott világából és új magaslatokra törnél, de még nincs meg a megfelelő tudásod és tapasztalatod, akkor ez a program pont neked való.
 Az Alpok vonulatai mint mindig most is tökéletes terepet nyújtanak mindazoknak az  ismeretnek amire csak szükséged lehet a kezdéshez. Tanulj meg úgy pakolni mint a hegyi túravezetők, válogasd össze profin a felszerelésed és ruházatod, lábbelid! Ezútán minden otthon marad, ami felesleges, de minden ott lesz veled, ami szükséges.
 
Ezt az ausztriai magashegyi hétvégét zsúfolásig megtöltjük hasznos és gyakorlati hegyi tudással.
 A terepen meg fogod tanulni a helyes navigációs technikák alkalmazását és megismerkedsz az összes olyan eszközzel is, ami egy jól átgondolt magashegyi túra tervezéséhez kell. Tudni fogod, hogy mi az amit biztonságosan vállalhatsz és mi az, amihez plusz hegymászótudásra, új technikákra lesz szükséged.
 Sor kerül a vészhelyzetek megoldására és a vész bivak építésre is.  A hétvége során betekintést nyersz az alapvető kötéltechnikák világába és értékelhető tudásra teszel szert a különböző karabínerek és egyéb eszközök vonatkozásában is. A gyakorló túra során pedig talán az első könnyű 3000-es csúcsodra, a Säuleck-re (3086m) is felállhatsz.
 
A nyári magashegyi talpalóra elsősorban a teljesen kezdő magashegyjárókat várjuk, akiknek már van némi előélete akár a hazai középhegységek tekintetében, de szeretnének fejlődni. A túra nem igényel semmilyen előzetes tapasztalatot.
 
Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft.
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.

Részvételi díj: 129 990  Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 20 000 Ft-tól


Kategória: Képzések
Helyszín: Ausztria
Legközelebbi indulás: N/A
Elérhető jegyek
Nyári magashegyi talpaló – Säuleck -foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek