Mountaingo - Téli magashegyi talpaló

Mountaingo - Téli magashegyi talpaló

Nyitás:2023. október 17., kedd, 12:28
Zárás:2024. október 17., csütörtök, 12:28
A téli magashegyi talpalón tartalmas napok várnak látványos fehér köntösbe bújt hegyek között. Helyszínünk az Ankogel-csoport, mely környéke kiváló terepet kínál a tanulni vágyó magashegyjárók számára, hogy elsajátítsák a megfelelő alapokat a biztonságos téli magashegyi túrázáshoz.

Az első nap délutánja a lavinamentésről és profilelemzésről fog szólni, illetve a hóbarlang kiásása is terítékre kerül. A gyakorlatok után jól esik visszatérni a befűtött kályha mellé, ahol további elméleti tudásra tehetünk szert, illetve előkerülnek a legfontosabb csomózási technikák is, amit az elkövetkezendő napokban a gyakorlatban is használni fogunk.
A második napunk célja, hogy megismerkedjünk a kötél partiba rendeződés módjaival és a gleccserhasadékból mentés technikáival.
Könnyed ebéd után ismét kötélbe rendeződünk és a társ kicsúszását, biztosítását fogjuk átvenni az erre legmegfelelőbb terepen. Gyakoroljuk és készség szinten elsajátítjuk a meredek havas lejtőkön való közlekedést csákánnyal és hágóvassal. Végül a csákánnyal való fékezést is gyakoroljuk, amit három kiindulási pozícióból kell sikeresen teljesíteni mindenkinek, ugyanis a kicsúszás megfékezését minden hegymászónak ismernie kell.
Este átvesszük a téli táborozási technikákat és az expedíciós konyhaművészetet is. A túravezető igyekszik folyamatosan frissen tartani a megszerzett tudást, így bármikor előfordulhat, hogy egy-egy rögtönzött lavinamentési szituációban találjuk magunkat...

Másnap reggel még nem indulunk haza azonnal, hanem teszünk egy túra kísérletet az Ankogel kistestvére, a Kleiner Ankogelre (3097m), ahol a legtöbb frissen megszerzett tudásunkat gyakorlatba tudjuk önteni a havas, sziklás gerincen.

Amennyiben a lavina helyzet és/vagy az időjárás nem teszi lehetővé az utat, úgy a közeli, 2800 méter magas Kristály-csúcsra teszünk látogatást, ahonnan nagyon impozáns kép tárulhat elénk az Ankogel tömbjére.

Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft.
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.

Részvételi díj: 139 990  Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 30 000 Ft-tólKategória: Képzések
Max. Létszám: 6 fő
Helyszín: Ausztria
Legközelebbi indulás: 2024-02-23

Elérhető jegyek
Téli magashegyi talpaló - foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek