Mountaingo - Toubkal – túra Marokkó csúcsára

Mountaingo - Toubkal – túra Marokkó csúcsára

Nyitás:2023. október 11., szerda, 11:28
Zárás:2024. október 11., péntek, 11:28
A Toubkal a Marokkót átszelő Magas-Atlaszban egy technikai nehézségek nélkül elérhető trekking-csúcs. Sokan kezdték itt a „hegyi pályafutásukat”, sokan szerettek itt bele végérvényesen ebbe a világba. Aztán hazaérve jött meg igazán az étvágy. Következett az Alpok,  a Kilimandzsáró (5895m) vagy még magasabb csúcsok. (A Toubkal kiváló felkészítő/bemelegítő túra ha érdekelnek az 5000+ méteres csúcsok – pl: Everest Base Camp túra vagy az Ararát, de nem akarsz technikai nehézségekkel is megküzdeni a túra során.)

Nem baj ha korábban még nem jártál ilyen magasságban, Észak-Afrika legmagasabb csúcsához nem szükséges előzetes hegymászó tapasztalat.


Lehet ez az első 4000-es magashegyi túrád, de fontos tudni, hogy a csúcsnapon hosszú túranap elé nézel, amelyhez nagy kitartásra lesz szükség. Itt már a magashegyi levegő is megteszi a hatását, a legtöbben ezt már megérzik. Valószínűleg lassabban haladsz majd mintha tengerszinten túráznál, de a jó akklimatizáció érdekében nem is kell rohanni.
A tervezett program rugalmas, vezetőd a tartaléknapoknak köszönhetően az időjárási ablak és megfelelő akklimatizáció közös metszetét igyekszik majd megtalálni a csúcstámadás napjára. (Sőt! Az akklimatizációs túra során elképezelhető, hogy egy másik 3-4000 ezres csúcs is bekerül a csúcsnaplódba. A Refuge du Toubkal környékén van miből válogatni.)
A Toubkal fényét, népszerűségét tovább emeli, hogy az európai alpesi szezonon kívűl, októberben és májusban is ideális célpont. Így ha netán a nyári hegymászó szezont nem tudod kivárni, akkor tarts velünk.
Az már csak hab a tortán, hogy ezután levezetésnek Marrakesh, az ezer éves, történelmi látnivalókban gazdag berber nagyváros színes forgataga vár. A paloták és mecsetek után, meglátogatod a Jemaa el-Fna-t, Észak-Afrika legnagyobb bazárát. Éjszakai nyüzsgés, nyárson birkafejet sütögető árusok, kígyó bűvölők és mindenféle kuruzslók. Ebben a városban ér össze észak déllel, a városi civilizáció a sivatagi törzsek életformájával, a modernitás a történelemmel…így megéri rászánni még egy egész napot.
A Toubkal és Marrakesh után ha maradnál még pár napot Marokkóban, túravezetőd szívesen segít néhány javaslattal. Sivatagi túrák, kultúrális és gasztro kalandozás a városokban, látogatás a berbereknél..csak néhány a rád váró lehetőségek közül.

Biztosítsa be a helyét a túrára a foglaló jegy megvásárlásával, ami egységesen 15.000 Ft.
A foglaló befizetését követően emailben küldünk tájékoztatást a túrára való jelentkezésről és a további részletekről, teendőkről.

Részvételi díj: 159 990 Ft
 
Foglaló megvásárlását követően, minden esetben szükséges a választott túrához kapcsolódó egyéb költségek egyeztetése is.
 
Egyéb költségek: 295 000 Ft-tól


Elérhető jegyek
Toubkal trekking túra - foglaló jegy
15 000 Ft

Ezek is érdekelhetnek