Mozi

Magyarok a háztetőn: MOME animációs válogatás

Kapunyitás: Augusztus 15. Szerda 19:00
Corvin Pláza tetőterasz (Budapest)
1083 Budapest Futó u. 37.
Térkép mutatása
Esemény leírása és szabályzata

Térkép

Esemény leírása

A Magyarok a háztetőn keretein belül ezúttal a MOME hallgatóinak animációs kisfilmjeiből készített összeállítást láthatjátok. 
A vetítés előtt közönségtalálkozót szervezünk, érdemes korán érkezni! 

Tudisco Júlia: SIRENS
kevert animációs technika / 3:59 / 2017
Egy rövid történet 4 hajót építő énekelgető lányról és egy szomorú menyasszonyról.
******
Hlavay Bence: AURA
3D animáció / 2:09 / 2017
Kindulásnak a szurke, nyirkos magányt használtam. Ez a melankólia járja át a filmet ami olyan tájakon mutatja a fõhõst amelyek a természet és az élet szimbólumai, azoban most egy teljesen más oldalát mutatja. Egy távoli, elhagyatott vilagot jár be a kutyás férfi. Egykor élettel teli környezet hideg, nyirkos és szürke formáját fedezi fel.
******
Tobai Botond: SYMPTOMS
kevert animációs technika / 2:15 / 2017
Rövidfilm a kiüresedésől.
******
Kühnel-Szabó Anita: RANDOM
digitális rajzanimáció / 2:21 / 2017
A Random című alkotás egy olyan film, ami nem a történetmesélést tűzte ki célul. Sokkal inkább egy változatos képi világot jelenít meg, ami mentes mindenféle kötöttségtől. A jelenetek szinte egy teljesen különálló filmből kivágott részek is lehetnének, és ezzel egy sajátos rendszert alkot. Nincs rejtett értelmezése, vagy asszociatív mondanivalója. Pontosan ezzel a szabad alkotói szándékkal, humorral, és változatossággal akarja szórakoztatni a nézőket.
******
Nóvé Soma: ILLUMINAIR
digitális rajzanimáció / 4:51 / 2017
A videoklip egy karakter útját mutatja be, ahogyan próbálja elérni plátói vágyát, a napot. Főhősünk küldetését számtalan természeti akadály keresztezi, melyekkel szemben kitartóan ellenáll, lehetetlennek tűnő célja elérése érdekében. A nap és a karakter közti dinamika egy szerelmi viszonyt feltételez, melynek beteljesülése bizonytalan. Vágyaitól elvakítva, főhősünk, megküzd az elé állított próbatételeken, hogy elérje végső célját.
******
Alexander Gratzer: ANIMATEUR
digitális rajzanimáció / 4:03 / 2017
Animateur gives us a closer look at a small paradisiacal poolworld in the middle of an desert and raises the question: What does an Animateur do, if there is nobody who wants to be animated?
******
Bogyó Péter: MOXON
digitális rajzanimáció / 0:27 / 2017
Ambrose Brice: Moxon emberére akad című novellája alapján készült elképzelt filmnek az előzetese. Egy Moxon nevű tudós megalkot egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot. A robot megalkotásának kulcsmomentumai után, megláthatjuk, hogy milyen következményekkel jár, ha ez a robot elveszít egy sakk meccset.
******
Ivády Tamás, Bogyó Péter, Molnár Eszter, Kiss Panni, Efa B. Grug: ID SPOT
papírkivágás / 0:46 / 2017
Cicák ülnek a moziban, éppen valamilyen romantikus, kellemes film megy. A nézők boldogan, meghatódva nézik a vásznat, a párok összebújnak... Amikor egyszer csak hangos kutyaugatás hallatszik, minden cica gombolyagpamaccsá válik a nagy riadtságtól, azonban a hang forrása valójában egy telefon, amit gazdája nyugodt szívvel vesz föl, de felnézve szembesül a rászegeződő tekintetekkel...
******
Kádár Melinda: HYPNAGOGIA
digitális rajzanimáció / 3:50 / 2017
Egy testközeli betekintés az elalvás előtt lejátszódó szokatlan tudati folyamatokba.
******
Lydia Reid: DAFFODIL XX
digitális rajzanimáció / 3:16 / 2017
Daffodil Xx tells the story of a vain and stubborn teenager whose only interest is taking selfies. The generation gap and lack of understanding between her and her parents causes tension at a wholesome family dinner, leading to events that nobody could expect. Loosely based on the Greek myth of Narcissus, Narcis explores the theme of vanity and whether it is a good or bad trait to have.
******
Simon József: NEM BAJ
digitális rajzanimáció / 2:48 / 2017
Egy róka gombát keres az erdőben, de mindig eltéveszti.
******
Molnár Eszter: MERCY
digitális rajzanimáció / 2:58 / 2017
Két testvér egy üres, szinte élettelen környezetbe zárva tengeti napjait, amíg két természetfeletti lény jön látogatóba, akik vissza akarják állítani ezt a kihalt helyet élővé. Habár ez sikerül és egyfajta nagyobb jót hajtanak végre, elvesznek valamit cserébe. A két lány eggyé válik, egy változáson mennek keresztül, ami miatt megszűnik az addigi életük, viszont valami új születik belőlük.
******
Edőcs Zsófi, Bogyó Péter: BÚGÓCSIGA
kréta animáció, stop motion / 3:04 / 2017
A videoklip Deru: I would like című dalára készített kréta animáció. Egy apa és gyermeke egy közös térben, azonban egymástól eltávolodva végzik mindennapi tevékenységeiket.
******
Szénási Marcell: ZŰRÖS KÖRNYÉK
digitális rajzanimáció / 9:05 / 2017
A film egy elképzelt helyszínen játszódik, sokkal inkább egy abszurd képzelgés, mint valós történet. Nem kerülünk közel egyik szereplőhöz sem, bár a főszereplő srác szinte mindig jelen van, mégis az utca váratlan eseményein van a hangsúly. Spontán kerül interakcióba az utcán látott emberekkel, ez fűzi össze az egymástól különálló jeleneteket. Kiszámíthatatlanul és ok nélkül történnek az események, nincsenek támpontok, ez nyomasztó és felszabadító is lehet. Az az álomhoz hasonló érzet jelenik meg, mint amikor nem tudunk irányítani, ki vagyunk téve a környezetünknek, ami már nem a megszokott, nem biztonságos, és egyszerre szorongást és izgalmat kelt.
******
Láng Orsolya: SZEZON UTÁN:
digitális rajzanimáció / 10:00 / 2017
Egy szezon utáni kis halászfaluban egyik nap olyan, mint a másik. A helyi lakosok a táj elemeiként élnek egymás mellett. Egy apró kibillenés azonban elég ahhoz, hogy megtörje a rutint, és a zárt világok egymásra nyíljanak. A különleges napok nem első látásra tűnnek fel, hanem amikor véget érnek.
******
Rónyai Balázs: BETONTENGER
digitális rajzanimáció / 0:41 / 2017
A Betontenger egy rövid, interaktív történet, amelyben egy testvérpárt, Bikát és Rigót követve nyerhetünk bepillantást a hatalmas betonváros működésébe. A város, amelyet emberek és robotok laknak, már réges-rég a természettől elszakadva, rezzenéstelenül áll. Ám egy nap a testvérek olyan jelenséggel találkoznak, amelyet eddig csak legendának hittek...
******
Varga Tímea Laura:MÉG NEM
digitális rajzanimáció / 10:00 / 2017
A játszóházból egyszer mindenkit hazavisznek. Egy gyerek azonban hiába vár az édesanyjára, ezért elindul, hogy megkeresse. Egymás mellett, változatos helyszíneken bontakozik ki két sors, két életút, melyek talán sosem keresztezik egymást.
******
Hegyi Olivér: TAKE ME PLEASE
digitális rajzanimáció / 13:51 / 2017
A film egy szakítás és velejáróinak lemodellezése: a fiú bizonytalan, a lány megelégeli ezt, a fiú találkozik a lány új fiújával, ami megrázóbb a vártnál, a fiú menekülni próbál, a fájdalom fokozódik, sodródik az árral, annyira sajnáltatja magát, hogy „bele is hal”, utána megint egymásra találnak, végül kénytelenek belátni, hogy ez mégsem működik.

Esemény szabályzata

Elérhető jegyek

15
Augusztus
Szerda
Támogatói jegy
Kapunyitás: Augusztus 15 szerda 19:00
Kapuzárás: Augusztus 15 szerda 23:59
990 HUF / db
Elfogyott

Szólj hozzá

Hamarosan

JEGYÉRTÉKESÍTÉSI PONTOK

BUDAPEST - TravelOrigo

1066 Budapest, Teréz krt. 22.
-
H-P: 09:00-18.00
További értékesítési pontjaink
KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATI SZÁMUNK:

06 1 615 0000