Fesztivál

Oktoberfest Szombathely

Kapunyitás: Október 13. Péntek 12:00
Történelmi Témapark (Szombathely)
9700 Szombathely Aréna u. 1.
Térkép mutatása
Esemény leírása és szabályzata

Térkép

Esemény leírása

A Világ legnagyobb Sörfesztiválja Szombathelyre érkezik!

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy München, Párizs, New York és Budapest után 2017-ben az Oktoberfest első alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Történelmi Témaparkban! 

2000m2-es eredeti, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral, hazánk legnagyobb együtteseivel, utcabáljával, hangulatidéző sramli zenéivel készülünk. 

Vendégeink a fesztiválon különleges bajor ételspecialitásokat kóstolhatnak: olyan klasszikusokat, mint a Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke krumplisalátával vagy káposztasalátával, sült csülök, bajor kolbászkák és a kihagyhatatlan bajor perec, a Brezn. Az édesszájúaknak pedig szív alakú mézeskaláccsal, császármorzsával és forró rétessel kedveskedünk.

A bajor ételek és a Paulaner mellett, több, mint 30 hazai kézműves sörfőzde mutatkozik be, hogy még teljesebb legyen a hangulat.

Az Oktoberfest története egészen 1810-ig nyúlik vissza. Mint annyi egyéb esemény, ez is az uralkodó osztályhoz köthető. Az az esemény, amely elindította az ünnepséget, I. Lajos (akkor még trónörökös) és Terézia hercegnő esküvője volt. Az esküvő utáni ünnepségre egész München hivatalos volt, és az ünnepség fénypontjaként egy nagy lóversenyt rendeztek, mert köztudott volt, hogy I. Lajos kedveli a sportokat. Az ünnepség helye a München szélén lévő rét volt, amelyet attól kezdve Terézia-mezőnek neveztek.

Az európai emberek jó részének és minden német lakosnak az Oktoberfest az egyik legnagyobb őszi sörünnep. A több mint 200 éves ünnep összehozza az európai sörkedvelőket, és ezzel létrejön a világ legnagyobb sörfesztiválja!

Program:
...hamarosan...

Akik részt szeretnének venni Európa legnagyobb sörünnepén, azoknak nem kell egészen Münchenig utazniuk, hiszen most Szombathelyen is átélhetjük a legnagyobb sörfesztivál minden örömét!

Esemény szabályzata

Elérhető jegyek

Az elővétel lezárult, jegyek a helyszínen nyitás után kaphatók!

Szólj hozzá

Hamarosan

JEGYÉRTÉKESÍTÉSI PONTOK

BUDAPEST - OneTicket

1084 Budapest, Bacsó Béla utca 8.
06 1 615 0000
H-P: 10.00 - 18.00
További értékesítési pontjaink