Előadás

Skandináv mesekörút a Két egérben Pippivel, és a Fánkbárban

Kapunyitás: Március 24. Szombat 14:00
Budapest (Budapest)
0 Budapest Budapest
Térkép mutatása
Esemény leírása és szabályzata

Térkép

Esemény leírása

Skandináv mesekörút a Két egérben és egy kakaóivó verseny a Fánkbárban Soltész Bözsével.

Harisnyás Pippi bevezet bennünket az északi gyermekek mesevilágba, majd mindenkit meghív egy kakaóivó versenyre a kedvenc fánkja kíséretében.

„Harisnyás Pippi apjával, a hajóskapitánnyal járta a világ tengereit, aki azonban egy viharban eltűnt. A kilencéves kislány ekkor egy icipici város szélén lévő roskatag öreg házba költözött, melyet apja vett idős korára, s egy öreg kertben állt és Villekulla-villa a neve. A hajóról két holmit hozott csak magával: egy kis majmot, Nilson urat és egy kis koffert tele aranypénzzel. Vesz magának egy lovat, amit a verandán tart, és ha kedve szottyan, maga cipel.”

A sétánk során ellátogatunk a Két Egér meseboltba, egy művészeti és irodalmi foglalkozásra, ahol bemutatjuk nektek a Skandináv mesék gyönyörű világát. Pippi mesél nektek a Dán meseíróról Hans Christian Andersen-ről (A kis gyufaáruslány, A kis hableány, A rendíthetetlen ólomkatona, A rút kiskacsa, A hókirálynő), majd a Svéd meseírónőről Selma Lagerlöf, akitől a” Nils Holgersson csodálatos utazása Svédországon át” című mesesorozatot kaptuk, amit a televízióban és a mozikban egyaránt láthatunk.„

Szót ejtünk még egyéb dán, svéd, norvég mesékről, gyermekdalokról és arról, hogy miért olyan más az északi gyermekek esti meséje. Beszélgetünk a Harisnyás Pippi mesekönyvről, a színdarabról, kulisszatitkokról, dalokról.

Miután belefáradunk az olvasásba, a sok-sok játékba, átsétálunk egy Fánk bárba, szemben a könyvesbolttal, ahol Pippi kihívja a gyerekeket egy kakaóivó versenyre, továbbá egy finom fánkra, ami lehet: kerek formájú, lyukas közepű fánk, töltetlen és töltött verzióban, vagy hagyományos szalagos barack fánk, csokis, vaníliás, málnás, ribizlis, epres, banános, drazsés ízesítésben. ( A kakaó laktózérzékenyeknek is elkészíthető. Illetve bármilyen ételallergiát ( liszt, glutén ) szintén kérünk előre jelezni! )

A séta tartalma:
- Interaktív irodalmi és művészi foglalkozás a Két Egérben Harisnyás Pippivel (Pippi színházi jelmezben)
- Egy pohár kakaó, egy darab választott fánk elfogyasztása a Fánkterápia bárban.

Részvételi díj: 2.800 Ft (4- 14 év között gyerekek vehetnek részt az sétán, a Szülők a Fánkbárba kísérhetik el a gyerekeket)

Időpont: 2018.03.10 14:00-16:00
Találkozó: 14:00-kor a Két Egér könyvesbolt előtt: Budapest Ráday utca 20. Helyszínek:
- Két Egér könyvesbolt: Budapest Ráday utca 20.
- Fánkterápia bár: Budapest Ráday utca 15

Esemény szabályzata

Elérhető jegyek

24
Március
Szombat
Részvételi díj
Kapunyitás: Március 24 szombat 14:00
Kapuzárás: Március 24 szombat 16:00
2 800 HUF / db
Elfogyott

Szólj hozzá

Hamarosan

JEGYÉRTÉKESÍTÉSI PONTOK

BUDAPEST - TravelOrigo

1066 Budapest, Teréz krt. 22.
-
H-P: 09:00-19.00
További értékesítési pontjaink
KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATI SZÁMUNK:

06 1 615 0000