Vespa túra Nagyvázsonyba, a Balaton-Felvidékre

Vespa túra Nagyvázsonyba, a Balaton-Felvidékre

Nyitás:2023. április 18., kedd, 10:00
Zárás:2024. április 18., csütörtök, 10:00
 Kinek ajánljuk?
Nem megerőltető motoros kirándulás Nagyvázsonyba kisforgalmú, szép utakon. Nem gyakorlott motorosok is könnyen, fáradság nélkül teljesíthetik. Romantikus vár, kilátó és ódon templom, kolostor rom is szerepel a programban. Meg persze a gyönyörű balatoni táj és hangulat. 
 
Mit kapunk az induláskor?
A legnagyobb biztonság érdekében használatra: bukósisak, egyszerhasználatos sapka a higiénia betartására, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérjük is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék.
A túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni, Mindezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget.
 
Fizetés
Az 5 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket, bruttó 25.800 Ft/robogó. A robogó foglalásakor a teljes összeg fizetendő. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk, mely bankkártyával is fizethető.
A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kauciót kérünk motoronként, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszajár. Részletes feltételek az ÁSZF-ünkben olvashatók.
 
Bérlőink kérésére: vezetett Vespa túra! Munkatársunk a Balaton-felvidéki Vespatúra teljes időtartama alatt külön motorral tart idegenvezetést . A szolgáltatás ára bruttó 34.500 Ft. Kérjük, igényét megrendeléskor jelezze!
 
Időtartam
A túra reggel 9-kor, vagy 15 órakor indulhat Balatonfüredről. Az 50 km-es út két óra alatt kényelmesen bejárható robogóval, így bőven marad idő a látványosságok megnézésére és napozásra, lepihenésre a puha fűbe. 
Balatonfüredre az indulástól számított 5 óra múlva, 14 illetve 20 órára kell visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 5.500 Ft-ot számolunk fel motoronként. A csomagban foglalt 55 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 69 Ft-ot számlázunk ki.
 
 
Útvonal, látnivalók
Balatonfüredről a régi falun át először a Balaton legszebb kilátású, újtelepi autóbuszmegállójában fékezzünk egy percre. Bár már beépült, a lapos tetejű házak fölött a nyugai medencébe is beleshetünk innen. Balatonszőlős felé indulunk tovább, kanyargós erdős-szántóföldes tájon át jutunk körülbelül 20 perc múlva a vöröstói kálváriához. Pihenjünk meg itt, és ha kedvünk tartja, sétáljunk fel a dombtető nyolcszögletű kápolnájához. 
Nem sokkal később Nagyvázsonyba, a frissen megynyitott és felújított várba érkezünk. Sokan azt mondják, "túlrestaurálták". Járjuk be kívül-belül a lenyűgöző építményt és döntsük el magunk! További programot kínál a Postamúzeum, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, de a kicsit távolabb a Szent Mihály kolostor romjai és az Igásló Élményközpont is, ahol egy fogattal akár körbe is kocsikázhatunk a környéken.
Kellemes motorozás után Mencshely egyedi hangulata következik, ahonnan már csak egy ugrás az óbudavári  Mosóház és Piehnőpark, ahol akár a magunkkal hozott pikniket is megehetjük.
A szieszta után irány a Kossuth kilátó. A motorokat hagyjuk a parkolóban. Egy rövid, de meredek séta után a halom-hegyi vulkán tanösvényen, már mászhatunk is fel a kilátóba, ahonnan a Balaton egyik legszebb panorámája nyílik Tihanytól Badacsonyig. Ne bátortalanítson a "Magánterület" - felirat, és hogy mindenki csak saját felelősségére látogathatja: kinek a felelősségére is másznánk ide fel??
A kapott térképet követve motorozzunk tovább Dörgicsére, ahol az arra fogékonyak előzetes bejelentkezés után megnézhetik a Kaáli Autó-motor Múzeumot. Vigyázat, beszippant! Ez esetben kérdezzük meg a Vespák gazdáit telefonon, hogy késhetünk-e? Ha kevésbé érdekesek a szép autók, nézzünk be a dörgicsei Levendula Majorba, ahol a névadó mellett számtalan más gyógynövényt is láthatunk, szagolhatunk. Ha van még erőnk, álljunk meg a romantikus Kisdörgicsei, XII. századi templomromnál és hagyjuk, hogy a 900 éves falak elárasszanak hangulatukkal.
Túránk a végéhez közeledik, induljunk Vászoly irányába, ahol több jóhangulatú kisvendéglő is várja a motorosokat és nem érdemes kihagyni a háborítatlan nyugalmú Forrás tavat sem. Ezután ismét Pécselyre érünk, majd Aszófő következik a messze földön híres halsütőjével, ahol -számítsunk rá- szinte mindig hosszú sor áll.
A nagy forgalmú 71-est elkerülve, a térképet követve a régi Római úton robogózzunk Balatonfüredre, ahol még érkezés előtt kóstoljuk meg a Berzsenyi forrás természetes szénsavas vizét!
Elérhető jegyek
Vespa túra Nagyvázsonyba
25 800 Ft
Már nem kapható