IX. SVÁB ZENEI HÉTVÉGE

IX. SVÁB ZENEI HÉTVÉGE

Nyitás:2024. szeptember 6., péntek, 17:00
Zárás:2024. szeptember 8., vasárnap, 02:00
Történetünk egészen 2013-ra nyúlik vissza, a villánykövesdi Erdinger Fanclubot ebben az évben alakította meg 13 sörkedvelő barát. A fanclubnak a Fülemüle csárda adott otthont, ahol két alkalommal is telt házas Oktoberfestet szerveztünk. Ennek sikerét látva 2015-ben fogalmazódott meg először az egyesület alapításának ötlete. Az ötletgazda Futár János volt, aki egészen addig az említett Erdinger Fanclub segítségével próbálta összefogni magyarországi sváb ismerőseit és barátait.
Az év elején tíz lelkes sváb származású, illetve a bajor kultúrát kedvelő baráttal közösen megalapította a Bajorsör-barátok Hagyományőrző Egyesületét, amely céljaként tűzte ki a magyarországi német kisebbség összefogását, illetve hagyományainak megőrzését.
Az egyesület szervezésében azóta minden év szeptember második hétvégéjén megrendezésre kerül a kétnapos Sváb Zenei Hétvége, melynek Villány városa ad otthon, immáron 2015 óta. Minden évben egyre növekvő látogatószám mellett szórakoztatjuk az ország minden tájáról érkező sváb származású és a bajor életérzést kedvelő közönségünket. Tánccsoportok, fúvószenekarok előadásai, valamint autentikus sváb és német fogások segítik felidézni és egyben megőrizni a hovatartozás érzését.
A rendezvényre minden évben külföldi előadókat is meghívunk, ezzel biztosítva az igazi Oktoberfest-hangulatot. Az évek során így jutott el hozzánk a Schürzenjäger zenekar, Dj Ötzi, a Freddy Pfister Band, a Die Jungen Zillertaler, az Edlseer, a Zillertaler Mander és a voXXclub is.
Büszkék vagyunk rá, hogy baráti és családi erőinket mozgósítva röpke 7 év alatt sikerült felépítenünk Magyarország legnagyobb német ajkú fesztiválját
Elérhető jegyek
Elővétel
10 000 Ft
Már nem kapható
Normál
12 000 Ft