Bankkártyára visszatérítés

Szeretnénk tájékoztatni Önöket a bankkártyára történő visszatérítés folyamatáról, amely lehetővé teszi az Önök által már kifizetett összegek visszautalását. Ez a folyamat, más néven "refund", azt jelenti, hogy a kereskedő döntése alapján az eredeti tranzakció teljes vagy részösszegét visszautaljuk a vásárló, vagyis Önöknek.

Ahogy weboldalunk GYIK részében is olvasható, a visszatérítés során a kereskedő Barion tárcájából az összeg a kártyakibocsátó bankhoz, tehát a vásárló bankjához kerül. Fontos megjegyezni, hogy a visszatérítés valós időben történik a Barion oldalán, azonban a vásárló bankszámláján az összeg jóváírása a kártyakibocsátó bank feldolgozási idejétől függően változhat, és akár 30 napot is igénybe vehet.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy sem a kereskedőnek, sem a fizetési szolgáltatónak nincs befolyása a jóváírás átfutási idejére, ez teljes mértékben a kibocsátó bank belső folyamataitól és üzleti döntéseitől függ.

Amennyiben a bankkártyájuk lejárt, megszűnt, vagy lecserélték, és emiatt sikertelen lett a visszatérítés, ebben az esetben értesítést kapnak a Bariontól. Ilyenkor kérjük, jelezzék ezt nekünk az [email protected] email címen. A levelezés során feltétlenül adják meg számlaszámukat (nem az új kártyaszámot), és mi 30 munkanapon belül átutaljuk az összeget Önöknek.

Reméljük, hogy ez az információ segít tisztázni a visszatérítési folyamatot, és további kérdéseikkel bátran forduljanak hozzánk!